For Citizens

Download our citizen engagement flyer

Educational toolkits: English | French | Dutch | Czech | Spanish

Welk verschil zal het BY-COVID-project maken en wat betekent het voor burgers? Bekijk de onderstaande voorbeelden voor meer informatie.

BY-COVID Use-case

Tijdens de COVID-19 pandemie werden online vergaderingen voor veel mensen een deel van het werkende leven. We bleven veilig thuis en net als bij elke andere vergadering deelden we ideeën om onze projecten vooruit te helpen.

BY-COVID Use-case

Tijdens een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid, zoals de COVID-19 pandemie, is het essentieel dat deskundigen uit zowel de academische wereld als het bedrijfsleven zich verenigen voor het algemeen belang, zelfs indien hun belangen verschillen.

BY-COVID Use-case

De Covid-19 pandemie heeft ons leven overhoop gehaald, maar ook de wereld van het onderzoek veranderd. Wetenschappers uit de hele wereld kwamen samen om de ziekte te begrijpen en zo snel mogelijk behandelingen en vaccins te ontwikkelen.

BY-COVID Use-case

Overal ter wereld worden gegevens gegenereerd om te helpen reageren op pandemieën en uitbraken van infectieziekten.

BY-COVID Use-case

Wanneer we naar het buitenland reizen, kunnen we problemen hebben met het opladen van onze telefoon.

BY-COVID Use-case

Tijdens de ontwikkeling en uitrol van vaccins helpt een reeks gegevens, van experimenten in het laboratorium tot klinische proeven en monitoring na de vergunningverlening, om vaccins zo effectief en veilig mogelijk te maken.

BY-COVID Use-case

Als je een geweldige verjaardagstaart wilt maken, heb je verse ingrediënten nodig en een goed recept om ze te combineren.

BY-COVID Use-case

Wist je dat het doorspoelen van je toilet gegevens kan opleveren voor onderzoek? Afvalwater van toiletten is gebruikt als een waardevol instrument voor het opsporen van ziektehaarden in de COVID-19 pandemie.

BY-COVID Use-case

Ben je ooit op zoek geweest naar iets specifieks in een rommelige ruimte en stuitte je op iets onverwachts?

BY-COVID Use-case

Het kan moeilijk zijn voor een kleine vis om alleen te overleven, zwemmend in een oceaan van roofdieren.